Circulaire economie: Start2Share pilootproject ook van start op Industriezones van Beringen

Het delen van auto's, huizen, gereedschap,... zit duidelijk in de lift. De deelplatformen voor particulieren verschijnen als paddenstoelen uit de grond. Airbnb - Uber en Peer-by zijn de meest bekende platformen, maar hoe zit het voor het professioneel segment? 

Zijn bedrijven ook klaar om hun assets te delen en zo het gebruik en rentabiliteit van hun investering te maximaliseren? 

In samenwerking met Vlaanderen Circulair zal VZW West-Limburg een pilootproject opstarten om 1 jaar lang een deelplatform - specifiek voor het B2B segment - uit te testen.

Start2Share is een overkoepelend project vanuit Quares en zet hierbij, samen met I-revitalise - de eerste stappen naar  de uitbouw en exploitatie van een circulair deelplatform voor bedrijven, actief in het B2B segment. Samen met het bedrijventerrein op Mechelen-Noord en Luithagen (Haven Van Antwerpen) laten we bedrijven vrijblijvend en kosteloos kennismaken met deze vorm van circulaire economie. 

In het voorjaar van 2020 volgt een infosessie over het platform en hebben bedrijven de mogelijkheid om zelf input te geven wat er allemaal gedeeld kan worden. De input van deze 3 grote bedrijvenzones zal ervoor zorgen dat het deelplatform een meerwaarde gaat betekenen en er een draagvlak gecreëerd wordt waardoor het gebruik ervan eveneens op andere bedrijventerreinen gestimuleerd wordt en verder kan uitgerold worden. 

Hierdoor wordt samenwerking op het gebied van circulaire economie effectief in de praktijk gebracht en wordt de ecologische impact opnieuw een stuk verlaagd.

In samenwerking met:


Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN