Groepsaankoop afvalophaling: Sorteer de toekomst: Nieuwe sorteerverplichtingen vanaf 2024


Vanaf 1 januari 2024 treedt er een nieuwe sorteerverplichting in werking in België, wat alle bedrijven aangaat. Een belangrijke verandering betreft het scheiden van keukenafval en etensresten van overig restafval. Deze regel geldt onafhankelijk van of er in het bedrijf eten wordt geserveerd of niet. Deze stap komt overeen met de EU-richtlijn die bedrijven en huishoudens verplicht om biologisch afval bij de bron te sorteren.

Waarom deze verandering?

Het doel van deze vernieuwde aandacht voor afvalscheiding ligt in het verlagen van de hoeveelheid restafval die verbrand wordt. Te vaak belandt biologisch afval nog in de restafvalstroom. Dit is een verspilling van waardevolle grondstoffen, want als dit soort afval zorgvuldig wordt gesorteerd, kan het waardevolle compost of energie opleveren.

Deze nieuwe wetgeving biedt dus een kans voor bedrijven om hun milieu-impact te verlagen en bij te dragen aan een circulaire economie.

Zone Beringen: Wij staan voor u klaar

In deze context willen wij bij Zone Beringen u eraan herinneren dat een van de voordelen van lidmaatschap van onze organisatie is dat we gezamenlijk afvalbeheer aanbieden, waaronder het beheer van deze nieuwe sorteerverplichtingen.

Door deel te nemen aan ons collectieve afvalbeheersysteem kunt u niet alleen voldoen aan de nieuwe wetgeving, maar u kunt ook bijdragen aan de vermindering van restafval en het bevorderen van de recycling van waardevolle grondstoffen. Daarnaast kan de gezamenlijke aanpak leiden tot kostenbesparingen voor uw bedrijf.

Wij begrijpen dat de aanpassing aan nieuwe regelgeving uitdagend kan zijn. Daarom werkt Zone Beringen hard om u de ondersteuning te bieden die u nodig heeft. Als u meer informatie wilt of geïnteresseerd bent in deelname, neem dan gerust contact met ons op via Igna.linten@quares.be

Samen kunnen we van West-Limburg een groenere, schonere en duurzamere plek maken om zaken te doen. Laten we samen de toekomst sorteren!

Voordelen lidmaatschap | ZONE Beringen

Voordelen lidmaatschap | ZONE Beringen

ONTDEK MEER

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN