Groepsaankoop biodivers groenonderhoud bevorderen


Bij Zone Beringen focussen we ons niet alleen op economische voordelen en efficiëntie, maar ook op duurzaamheid en biodiversiteit. We zijn verheugd om een nieuwe dienst aan te kondigen: een gezamenlijke aankoop voor biodivers groenonderhoud. Samen met onze partnerleverancier organiseren we het landschapsbeheer op het bedrijventerrein, met een speciale nadruk op het bevorderen van de biodiversiteit.

Meer dan alleen landschapsbeheer

Biodiversiteit ligt aan het hart van ons groenonderhoud. Het gaat niet alleen om het netjes houden van het terrein, maar ook om het creëren van een gezonde en bloeiende omgeving die verschillende soorten planten en dieren aantrekt. Dit draagt bij aan de algehele ecologische gezondheid en draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

Het groenonderhoudsprogramma focust zich op het onderhouden van bedrijfstuinen en terreinen op een manier die de natuurlijke balans versterkt en aanmoedigt. We geloven dat een duurzame, biodiverse omgeving positieve effecten kan hebben op zowel de bedrijven op het terrein als het bredere ecosysteem.

Voordelen voor individuele bedrijven

Dit programma is niet alleen gericht op de gemeenschappelijke ruimtes van het bedrijvenpark. Individuele bedrijven kunnen ook profiteren van de diensten van onze partnerleverancier om hun bedrijfstuinen te laten onderhouden.

Dankzij de groepsaankoop kunnen bedrijven gebruik maken van deze diensten tegen een gereduceerd tarief. Daarnaast helpt de coördinatie van het landschapsbeheer ook om transportkosten te verminderen, wat een extra besparing oplevert.

Toegewijd aan duurzaamheid

Bij Zone Beringen zijn we toegewijd aan het bevorderen van duurzaamheid op alle vlakken. Dit groenonderhoudsprogramma is een van de manieren waarop we bijdragen aan de creatie van een meer duurzame en ecologisch bewuste bedrijfsomgeving. We zijn ervan overtuigd dat het zorgen voor onze omgeving hand in hand gaat met het zorgen voor onze bedrijven.

7 voordelen van een biodivers groenbeheer ten opzichte van traditioneel groenbeheer:

1. Verhoogde biodiversiteit: Biodivers groenonderhoud draagt actief bij aan het vergroten van de verscheidenheid aan planten- en diersoorten op het terrein. Dit kan helpen om lokale ecosystemen te versterken en kan zelfs bedreigde soorten ondersteunen.

2. Klimaatbestendigheid: Gebieden met een grote biodiversiteit zijn vaak beter in staat om om te gaan met extremere klimaatomstandigheden, zoals hittegolven of overvloedige regenval. Dit kan helpen om de effecten van klimaatverandering op uw terrein te verminderen.

3. Verlaagde onderhoudskosten: Minder intensief onderhoud en het gebruik van inheemse plantensoorten kan de onderhoudskosten op lange termijn verminderen.

4. Verbeterde bodemgezondheid: Een grote verscheidenheid aan planten kan bijdragen aan een gezondere bodem, wat op zijn beurt kan leiden tot gezondere en sterkere plantengroei.

5. Esthetisch plezier: Een divers landschap is vaak mooier om naar te kijken dan een traditioneel landschap. Dit kan bijdragen aan het welzijn van de mensen die het terrein bezoeken of er werken.

6. Natuurlijke plaagbestrijding: Met een grotere biodiversiteit komen vaak natuurlijke roofdieren die kunnen helpen bij het beheersen van plagen. Dit kan het gebruik van pesticiden verminderen.

7. Bijdragen aan duurzaamheid: Door te kiezen voor biodivers groenonderhoud laat u aan uw klanten, medewerkers en de gemeenschap zien dat uw bedrijf zich inzet voor duurzaamheid en het beschermen van het milieu.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in deelname aan dit programma, neem dan contact op met onze parkmanager. Laten we samenwerken aan een groenere en bloeiendere toekomst voor Zone Beringen.

Voor meer informatie, neem contact op met ons:

Email: Igna.linten@quares.be

Contactnummer: +32 485 76 13 78

Uw ingezet voor groen en biodiversiteit vandaag, zorgt voor een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN