Start-2-Share deelplatform voor bedrijventerreinen gelanceerd in Antwerpen en LimburgGisteren was het officiële startschot van het nieuwe deelplatform voor bedrijventerreinen ‘Start-2-Share’. Via een online event werden bijna 40 aanwezige bedrijven warm gemaakt om hun machines, materiaal en ruimte te delen met de naburige bedrijven.

Vlaanderen is ondertussen reeds bekend met particuliere deelplatformen zoals Uber(Eat), Airbnb, Deliveroo, Peerby ... , maar voor het delen van zaken tussen bedrijven zijn er nog vele kansen. “Vele bedrijven hebben vandaag machines, ruimtes die meer dan 20% van de tijd niet gebruikt worden, door dit open te stellen naar andere bedrijven krijgt het bedrijf de investering gemakkelijk terug verdienen, maar bespaart de huurder ook de noodzaak om deze zelf aan te kopen” aldus Igna Linten, Head of City services Quares.

Met ondersteuning van Vlaanderen Circulair bouwen Quares Parkmanagement en i.Revitalise samen aan een nieuw deelplatform dat bedrijven hoopt te overtuigen om ruimten, materieel en zelfs personeel met elkaar te delen. De lancering gebeurt vandaag met een focus op bedrijventerreinen waar Quares reeds Parkmanager is in de provincies Antwerpen en Limburg. “Uit onze behoefteanalyse blijkt dat 50% van de bedrijven bereid zijn om te delen, het doel is nu om ook bedrijven die drempelvrees te helpen overkomen.” Aldus Toon Dirckx die mee aan de wieg stond van Start-2-Share.

“De deeleconomie biedt vele kansen voor bedrijven”

De kansen voor de deeleconomie vinden plaats op drie thema’s: extra omzet en kostenbesparing, duurzame en circulaire transitie die CO²bespaart en samenwerking en verbinding tussen bedrijven faciliteren. Een bedrijf dat zijn ruimte deelt haalt extra omzet, het bedrijf dat huurt bespaart in het feit dat hij voor pieken of tijdelijke noden geen extra investering moet doen en zo kosten bespaart. “De opzet is om de totale kost voor iedereen in de keten, zowel de partners als de gebruikers, te verlagen en zo verdere drempels weg te werken,” stelt Stefan Verreyken, CEO van i.Revitalise. Delen is ook ecologisch omdat ruimten en materieel beter wordt gebruikt waardoor geen nieuwe ruimte of extra materieel moet aangekocht worden, zo besparen we CO². Het laatste doel dat we hiermee willen verwezenlijken is dat bedrijven elkaar beter leren kennen. Hierdoor kunnen hopelijk nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan en wie weet ook nieuwe innovaties!

Het deelplatform start op de bedrijventerreinen Luithagen, Mechelen Noord + Zuid, Parkmanagement West-Limburg en Houthalen-Helchteren.

Herbekijk hier het Webinar opnieuw of verken zelf het deelplatform en meld u aan als bedrijf om ook van start te gaan met dit pilootproject - meer info kan u steeds bekomen bij uw parkmanager

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN