Bedrijf in de kijker op Beringen-Zuid: Out Of Use - van gerecycleerde smartphones tot hergebruik van autobatterijen


Mark Adriaenssens, zaakvoerder van Out Of Use dat sinds 2009 actief is, heeft reeds meer dan 25 jaar ervaring in de verwerking van Afgedankte Elektrische en Elektronische apparatuur (AEEA). 

Zijn bedrijf vestigde zich in 2016 op Beringen-zuid, zijn roots heeft hij in het Antwerpse Putte. 

Wat zijn de activiteiten van Out Of Use

Out Of Use heeft een totaaloplossing voor bedrijven en organisaties om al hun ICT, elektrische en elektronisch afval op een duurzame manier te recycleren. 

Eveneens zijn ze gespecialiseerd in het maximaal hergebruik van nog-niet-zo-oude materialen én in het recycleren van oude IT computers, laptops PC's, servers,...

Waarvoor kunnen collega-ondernemers van de regio beroep doen op Out Of Use?

Met het project 'Maak werk van uw afval" wil Out Of Use andere bedrijven helpen om hun economische belangen en hun maatschappelijke verantwoord ondernemen met elkaar te verzoenen. 

Men past de principes van duurzaam ondernemen toe in de praktijk en zet maximaal in op hergebruik. Dit doen ze door een selectie te maken op mogelijk hergebruik van oude elektrische en elektronische apparaten komende uit de bedrijven (servers, computers, beeldschermen, telefoons, industriële toestellen enz...)

Wanneer oude apparaten niet meer in aanmerking komen voor hergebruik, zorgt Out Of Use ervoor dat deze gerecycleerd worden in de meest ideale omstandigheden. 

Enkele voorbeelden hoe Out Of Use dit in de praktijk brengt: 
  • Uitbesteding aan organisaties waar tewerkstelling ook een sociale en maatschappelijke dimensie heeft
  • De secundaire (gerecycleerde) grondstoffen blijven binnen Europa - dus geen Ecodump
  • Partnership met Natuurpunt: Maak een boom van uw oude PC of GSM

Trotse projecten van Out Of Use

Sinds 01/02/2020 is Out Of Use trotse partner van het consortium WATT4EVER en zullen zij afgedankte industriële batterijen van de e-mobiliteit omvormen tot hoogwaardige groene batterijsystemen. Op hun site hebben ze hiervoor een speciale container laten plaatsen voor de recyclage van batterijen uit elektrische wagens.

Wat was de reden om toe te treden in de VZW West-Limburg?

De doorslaggevende redenen waarom we als Out Of Use meestappen in het nieuwe verhaal van parkmanagement voor Beringen is tweeledig: 

  1. Enerzijds is er de visie - duurzame samenwerkingen tot stand brengen met andere ondernemers op het bedrijventerrein om de milieu-impact naar omlaag te halen. Vanuit de VZW kunnen krachten gebundeld worden waardoor de impact op het milieu een stuk naar omlaag kan. 
  2. Anderzijds zijn er ook de groepsaankopen, met hierachter ook een duurzaam beleid. De raamovereenkomsten die zij in het groot afsluiten zijn één voor één met het oog op People-Planit-Profit. Twee voorbeelden waar we zelf de voordelen al uitgehaald hebben is de samenaankoop van 100% groene energie en gas, alsook onlangs de Fairtrade paas-chocolade van Oxfam. Voor energie spreken we hier over een besparing van gemiddeld 35% op het energietarief

Boodschap aan de collega-ondernemers van VZW West-Limburg
Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN