Inbrekers gaan niet op vakantie!

Het is bijna zover: zomervakantie! Veel mensen gaan op vakantie. Helaas is de kans dat inbrekers in deze periode toeslaan groter.

Wist je dat je zelf ook veel kunt doen om de kans op een inbraak te verkleinen?

Hoe kan ik de kans op een inbraak verkleinen? (10 Tips)

  • Bel altijd 101 bij een verdachte situatie. Je kent je eigen buurt het beste, dus als je het niet vertrouwt, is dat niet voor niets.
  • Laat als het donker is en er niemand aanwezig is een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in.
  • Sluit ramen en deuren goed af, ook als je maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot.
  • Heb je een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin.
  • Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en tablets, uit het zicht.
  • Heb je struiken rondom het bedrijf? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het bedrijf voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
  • Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij je bedrijf staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
  • Een schuifdeur is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
  • Verstop geen sleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.
  • Hang geen adreslabel aan je sleutel(bos).

WhatsApp Buurtpreventie (Samen staan we sterk)

Een SAAR-whatsappgroep is een WhatsApp-groep waar buren elkaar snel op de hoogte kunnen houden van alarmerende situaties zoals een inbraak of een verdacht persoon etc.

Wil je lid worden van een SAARgroep op jouw bedrijventerrein?  Vul dan onderstaand formulier in.

Waarom is het belangrijk om 101 te bellen?

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij bedrijven naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een bedrijf waarvan je weet dat het bedrijf  op vakantie is. Wanneer je dan 101 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden!

Het bellen van 101 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer je getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer je een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkomen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een inbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen strafbaar zijn.

Er is bij mij ingebroken, wat nu?

Bel 101 als je vermoedt dat de daders nog in de buurt zijn. Bel 101 als je aangifte wilt doen. Dan komt de politie bij je thuis de aangifte opnemen en direct kijken of er sporen zijn achtergebleven die kunnen leiden naar een dader. Ruim daarom de schade nog niet op en wacht tot je de politie gesproken hebt. Blokkeer gestolen bankpassen en simkaarten van gestolen telefoons.Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN