Save the date voor de topveldrit van het jaar!

Beringen gaststad voor spectaculaire veldrit op be-MINE

Op zaterdag 26 oktober zal in Beringen een gloednieuwe internationale topveldrit plaatsvinden.
Op het domein van be-MINE, de historische mijnsite van Beringen, zal een voor de renners én toeschouwers spectaculaire cross uitgetekend worden op de flanken van de mijnterril.

“be-MINE, de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen, biedt ongekende mogelijkheden om een schitterend parcours uit te tekenen”, legt Erwin Vervecken van organisator Golazo sports uit.
“De serviceweg achter het shoppingcenter dat naast de mijnterril ligt, is ideaal als start- en aankomststrook. Vlak na de start zullen de renners de bekende mijnterril opdraaien. Per ronde zullen er twee klimpassages en twee afdalingen, één technische en één op snelheid, zijn”, aldus de drievoudige wereldkampioen cyclocross.

“We zullen in de komende weken en maanden het parcours nog verder ‘finetunen’, maar het belooft hoe dan ook uniek te worden, met geen enkele andere cross te vergelijken”, stelt Vervecken.
“Als ik een vergelijking met het wegwielrennen mag maken dan zou ik de cross in Beringen omschrijven als een rasechte klimklassieker.”

En ook voor de toeschouwers zal het een bijzondere ervaring worden.
“Wie aan de start- en aankomstzone plaatsneemt, heeft een perfect uitzicht op de terril en zal de renners heel de tijd kunnen volgen tijdens hun slingertocht naar boven en beneden. En fans die zelf naar de top van de terril stappen, worden getrakteerd op een geweldig uitzicht op be-MINE én op de start en aankomst”, aldus Tijs Lemmens, schepen van sport.

De cross in Beringen heeft groen licht gekregen van de KBWB en zal op zaterdag 26 oktober plaatsvinden, onder voorwaarde van goedkeuring van het technisch dossier van de UCI.

Deze organisatie is geen nieuwe, extra cyclocross op de kalender, maar een verhuis van een bestaande licentie naar Beringen.

Thomas Vints, burgemeester van Beringen, is verheugd met het nieuwe topsportevenement in zijn gemeente.
“Als derde stad in Limburg vinden grote evenementen ons steeds vaker. Dat was één van de ambities van de nieuwe bestuursploeg. Dat er naast de slotrit van de Baloise Belgium Tour nu ook een internationale cross voor het eerst naar Beringen komt, bewijst dat onze stad groeit. Ik ben ervan overtuigd dat onze mijnterril voor spektakel zal zorgen. Zo een parcours heeft alles om een klassieker te worden!”, aldus een trotse burgemeester.

Bron: Website Stad Beringen

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN