Ravenshout wordt West-Limburg

De industriezones in Beringen, Ham en Tessenderlo krijgen één uniforme naam: West-Limburg. Naar analogie met Poort Genk komt er een nieuwe bewegwijzering met nummers die komaf moet maken met de verwarring die er momenteel nog heerst met de oude naam Ravenshout en de verschillende deelzones in de drie gemeentes. Al het vrachtverkeer wordt voortaan ook via de afrit 25a Tessenderlo naar de industriezones geleid. Zo wordt de drukte in Beringen verminderd. Het afrittencomplex daar is immers al een tijdje verzadigd. 

Op een meeting voor de ondernemers in Tessenderlo werd het plan deze ochtend voorgesteld en positief onthaald. Eddy Indesteege, voorzitter van de Ondernemersclub Beringen is blij met de nieuwe benaming en bewegwijzering. "Als Genkenaar kan ik zeggen dat dit een goede stap is. Poort Genk, dat werkt heel goed en ik ben blij dat West-Limburg nu ook op de kaart komt. Het was tot nu toe een grote chaos voor de chauffeurs. In Paal zie je bijvoorbeeld dagelijks chauffeurs die de weg komen vragen. Het zal nu veel beter worden. En dat nu het verkeer via Tessenderlo naar het industriegebied wordt gestuurd, is ook een goede zaak. Dat zal vooral ook veel veiliger zijn en het zoekend verkeer zal vlotter gaan verlopen. Ik kijk positief naar deze aanpassingen", zegt Indesteege.
De werken starten volgende maand en moeten tegen 1 september klaar zijn. Bedoeling is dat op termijn ook Lummen en Heusden-Zolder nog kunnen aansluiten met zone West-Limburg.

Bron: Internetgazet Beringen

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN