Project '30 jaar mijnsluiting'

30 jaar geleden, op 28 oktober 1989, sloot de steenkoolmijn van Beringen haar deuren. Een historisch feit dat de cultuurdienst en CC Beringen willen herdenken met een cultureel evenement in september/oktober 2019.De stad doet een oproep tot medewerking aan dit project.

“Voor dit evenement doen we een oproep naar individuen en verenigingen uit het Beringse cultuurveld die aan dit project willen meewerken”, zegt schepen van erfgoed An Moons. “Kunstenaars, erfgoedverenigingen, dichters, kunstkringen, harmonies, zangkoren, socio-culturele verenigingen, etc. Iedereen die met mijnerfgoed bezig is, dit levendig wil houden en wil vertalen in een project rond ’30 jaar mijnsluiting’ is meer dan welkom. Ook vrijwilligers die willen meewerken aan het evenement in september/oktober mogen zich melden.”
“Met dit evenement rond ’30 jaar mijnsluiting’ willen we een ode brengen aan de vele, hardwerkende mijnwerkers, aan het vakmanschap in de mijn. We hopen dat het gevoel van verbondenheid en kameraadschap van destijds ook in dit project tot uiting zal komen. We roepen lokale actoren uit de brede culturele sector dan ook op tot samenwerking en vereniging, om zo een uniek project rond mijnerfgoed op te zetten en onze mijngeschiedenis weer tot leven te brengen”, aldus An Moons.

Bron: het belang van Limburg

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN