Stefan Kerkhofs, een man boordevol ideeën

Stefan Kerkhofs, zaakvoerder en oprichter van The Fungroup verhuisde vorig jaar zijn bedrijf naar Beringen. Hij stripte op KMO-zone Korkdries een bedrijfspand en toverde dat om tot een prachtig en stijlvol bedrijfsgebouw met veel licht zodat er ideeën kunnen groeien. En groeien doet het bedrijf nog altijd. Op dit moment ligt er een aanvraag voor bouwvergunning op tafel bij het stadsbestuur om naast het huidige kantoor gebouw een tweede te zetten. Het wordt een magazijnruimte maar ook met kantoorruimtes en zelfs een fitnesszaal. Die zal dienen voor het eigen personeel maar ook voor het personeel van de andere bedrijven van Korkdries. Stefan reist veel, heel veel, het bedrijf is immers actief in 64 landen en tijdens die vele vluchten, is Stefan het meest creatief. "Vliegen is voor mij een rustmoment. Ik kan me dan volledig ontspannen en dan borrelen de creatieve ideetjes op", zegt Stefan.
Het bedrijf levert en ontwikkelt speciale attracties zoals het alom gekende benji-fun maar het paradepaardjes is 'diner in the sky'. En er komt weeral een nieuwe attractie op de markt: botsauto's. "We gaan geen concurrentie worden van de kermismensen, integendeel. We gaan geen kermissen doen, de jetonautomaten in de auto's hebben we zelfs weggelaten. We kregen heel veel vragen van bedrijven om tijdens evenementen botsauto's te plaatsen. De kermismensen hebben het heel jaar door een volle agenda en daarom hebben we nu eigen botsauto's laten maken. Er zijn heel veel marketingmogelijkheden met botsauto's: Je kunt de botsauto's, de wanden of het plafond laten personaliseren met een bedrijfslogo. De kermis is een mooie inspiratiebron. We hebben nu pas botsauto's gekocht omdat we nu een firma gevonden hebben die de attractie zo ontworpen heeft dat ze in slechts drie uur kan opgebouwd worden. Vroeger zou dat teveel werk geweest zijn", zegt Kerkhofs.
The Fungroup wil blijven groeien. Er werken in Paal 15 mensen fulltime en die worden tijdens het seizoen bijgestaan door een 70-tal freelancers. Stefan wil zijn expertise als zakenman ook graag doorgeven aan jongeren en daarom heeft hij in zijn bedrijfsgebouw een aantal kleine ruimtes voorzien waar starters terecht kunnen om een kantoor te huren en zo in de creativiteit van The Fungroup kunnen delen. "En we bekijken dan ook om in die starters mee te investeren", zegt Stefan tot slot.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN