Oproep tegen verspilling

Lieselotte Verspreet uit Paal deed deze week een oproep op sociale media om meer gebruik te maken van de app 'Too Good To Go'. En ze wil vooral dat er meer handelaars uit Beringen meedoen. De app gaat de strijd aan tegen voedselverspilling. Too Good To Go werkt met verrassingspakketten. Het eten dat je redt bij Too Good To Go bestaat uit alle heerlijke en nog perfect eetbare producten die winkels en restaurants weggooien na sluitingstijd. Ze werken samen met bakkerijen, restaurants, hotels en supermarkten die elke dag verse producten in de toonbank leggen of die minder verkocht hebben dan eerst gedacht. Hierdoor weet je nooit exact wat je meekrijgt tot je effectief op de locatie bent.
In Beringen is er nog maar één handelaar die meedoet en dat is Herba Natuurwinkel. De winkel heeft via de app al een paar vaste klanten die om hun pakketje komen rond sluitingstijd. Zo krijg je bijvoorbeeld voor een pakketje van 4,29 euro goederen ter waarde van minstens 12 euro.
"Ik vind het echt een tof concept. Ik ben iemand die graag nieuwe producten proeft en in de box weet je nooit op voorhand wat erin zit. Ik heb enkel ervaring met de box in de Herba winkel in Beringen. Je krijgt zeker waar voor je geld, vind ik toch. Ik denk dat het ook iets goeds is voor de handelaars: geen voedselverspilling, toch nog wat centjes én klanten leren je winkel kennen via de app. Zo kende ik de Herba winkel helemaal nog niet. Je kijkt als klant ook vanzelf in de winkel rond", zegt Lieselotte.
Wij gingen gisterenavond ook ons pakketje afhalen en werden verrast met een leuke box met allerlei lekkere dingen. En we waren niet alleen, de app begint langzaam bekend te geraken in Beringen. En ook bij de natuurwinkel in Beringen reageren ze positief op het initiatief. Er moet veel minder weggegooid worden.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN