$show=home$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

$type=carousel$cls=3$h=100$c=100$l=0$show=home

$show=/p/bedrijven.html

$show=/p/nieuws.html$hide=mobile

BERINGEN West-Limburg

[NIEUWS]_$show=/p/nieuws.html$type=one$au=0$cm=0$p=1$c=5

Ook stad Beringen doet klimaatbeloftes

Deze namiddag stapten zo'n 450 leerlingen van basisschool De Beerring door de straten van Beringen om te betogen voor een beter klimaat. Het waren de kinderen van het 5de leerjaar die met het idee op de proppen kwamen. Ze kregen hierbij de steun van de directie.

De kinderen van De Beerring werden halverwege hun traject opgewacht door burgemeester Vints en schepen van leefmilieu Tijs Lemmens. Namens de stad Beringen wensten ze de kinderen proficiat met hun engagement. Ook de stad Beringen wil in de toekomst nog meer doen aan het milieu.
"Stad Beringen deelt de bezorgdheid van de kinderen en zal de komende legislatuur ook blijven inzetten op acties die het klimaat bevorderen. Zo wordt het personeel gestimuleerd om meer met de fiets naar het werk te komen en krijgt het personeel de mogelijkheid om van thuis te werken zodat verplaatsingen met de wagen overbodig worden. Bij dienstvoertuigen wordt steevast gekeken of een elektrisch voertuig mogelijk is, we zullen dus blijven inzetten op het vergroenen van ons wagenpark. Bij nieuwbouw projecten in opdracht van Stad Beringen houden we rekening met energieverbruik. Zo zal het nieuwe stadhuis gebouwd worden met een E-peil dat lager ligt dan wettelijk opgelegd door onder meer gebruik te maken van milieuvriendelijke technieken om te verwarmen en te koelen (cfr. warmtepomp). Maar ook bij de COR, jeugdhuis Club 9 en de BKO Koersel zetten we in op dergelijke technologie", zegt Tijs Lemmens. 

Verder loopt er momenteel een actie waarbij alle archieven gedigitaliseerd worden waardoor hete papierverbruik drastisch zal verminderen.
"Ook onze dienstverlening wordt verder gedigitaliseerd zodat de burgers zich niet noodzakelijk moeten verplaatsen om van onze diensten gebruik te maken. We gaan onderzoeken of auto-/fietsdelen uitgerold kan worden in Beringen door bijvoorbeeld afpraken te maken met cambio en daar aantal uren zelf in te kopen. Dit jaar zal ook in het kader staan van de opmaak van het klimaatplan van Beringen. Hierbij hebben we de intentie om de burgers te laten participeren. Zo kunnen we bijvoorbeeld vragen of de jeugdraad mee wel werken hieraan. Wij beloven dit op te nemen met de schepen van jeugd zodat zij hier de nodige acties in kan nemen. En als laatste hebben we het charter drinKraantjeswater-gemeente ondertekend en zullen we in de toekomst nog verder inzetten om dit in de praktijk te vervolledigen. We zullen in het kader hiervan in 2019 8 bijkomende drinkwaterfonteinen plaatsen", zei Tijs nog tegen de kinderen.

$show=/p/diensten.html$type=one$m=0$l=1$p=1$c=5

$show=/p/bedrijven.html$tb=#ffffff$type=three$m=0$h=100$sn=0$rm=0$c=21$p=1

$show=/p/pers.html$type=one$c=5$au=0$cm=0

[IN DE KIJKER]_$show=/p/pers.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=/p/cultuur.html$type=grid$sn=0$c=9$m=0

$show=/p/regio.html$type=blogging$c=10$au=0$cm=0

[IN DE KIJKER]_$show=/p/regio.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=/p/over-ons.html$type=three$m=0$l=1$c=6

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$p=1$c=20$sn=0

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$show=/p/faq.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=/p/jobs.html$type=three$au=0$cm=0$rm=1$p=1$c=9$sn=1$p=1

$show=/p/vzw-west-limburg.html$type=three$h=280$m=0$l=1$p=1$c=6

$show=/p/events.html$type=two$au=0$cm=0$l=1$p=1$c=9

[IN DE KIJKER]_$show=/p/events.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=home

[IN DE KIJKER]_$show=post$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=post$type=carousel

Naam

bedrijvenlijst,122,Bouw,37,Chemische producten en kunststoffen,10,cultuur,2,diensten,5,Dienstverlening,20,Drukken en publiceren,6,Educatie en organisatie,1,Elektronica en optiek,13,energie en milieu,11,events,6,faq,3,groepsaankopen,12,in de kijker,32,jobs,6,Landbouw en voeding,9,leden,44,Metalen/machines en techniek,28,nieuws,52,nieuwsbrief,5,nieuwsbrief-leden,5,nieuwsbrief-niet-leden,2,pers,51,regio,56,Retail en handel,19,samenwerken,7,start,21,transport en logistiek,12,Vrije tijd en toerisme,10,vzw,3,
ltr
item
ZONE Beringen: Ook stad Beringen doet klimaatbeloftes
Ook stad Beringen doet klimaatbeloftes
https://www.internetgazet.be/afb/groot/ook-stad-beringen-doet-klimaatbeloftes.jpg
ZONE Beringen
https://www.zone-beringen.be/2019/02/ook-stad-beringen-doet-klimaatbeloftes.html
https://www.zone-beringen.be/
https://www.zone-beringen.be/
https://www.zone-beringen.be/2019/02/ook-stad-beringen-doet-klimaatbeloftes.html
true
4539157450336612412
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Antwoorden Cancel reply Delete Door Home BLZ UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gistereren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen BELANGRIJK STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy