Ondernemersclub Beringen waarschuwt voor staking

De grote staking van morgen roept vragen op bij werkgeversorganisatie VKW Limburg en de Beringse ondernemerslclub. Ze vinden de staking van morgen ongeoorloofd „Wij veroordelen het vroegtijdig en eenzijdig verlaten van de onderhandelingstafel om vervolgens uit te pakken met een onverantwoorde 'nationale' staking. We betreuren dat de vakbonden het 'hokjesdenken' blijven prediken en het wij/zij-verhaal blijven propageren. Terwijl het meer dan ooit van belang is om aan hetzelfde zeel te trekken voor een sterke economie die zorgt voor jobs, welvaart en welzijn. Deze nationale staking, die ook in Limburg voor veel hinder zal zorgen, kost opnieuw handenvol geld aan onze bedrijven en is een nieuwe deuk in ons imago als investeringsregio”, zegt VKW.
De kans is groot dat morgen bij een aantal bedrijven de productie zal stilliggen. Bij een aantal andere grotere bedrijven worden stakingspiketten opgesteld, waarbij aan werkwilligen wel doorgang zou worden verleend. Maar ook op een aantal toegangswegen van Limburgse bedrijventerreinen zal actie worden gevoerd.
"Complete industrieterreinen en toegangen tot bedrijven blokkeren kan absoluut niet en heeft niets te maken met het stakingsrecht. Daarom ook dat we afgelopen vrijdag al een oproep uitstuurden aan de Limburgse burgemeesters om de nodige voorbereidingen te treffen om de openbare orde en de veiligheid te handhaven en om indien nodig op te treden tegen stakers die de vrije toegang belemmeren en zo nodig werkwilligen te begeleiden”, zegt de Beringse ondernemersclub tot slot. (foto: staking in 2014)

Bron: Internetgazet Beringen

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN