Borealis verdubbelt fabriek in Beringen

Chemiereus Borealis bestudeert een mega-investering voor zijn vestiging in Beringen. Als het project door de internationale directie wordt goedgekeurd en een vergunning wordt afgeleverd, wordt er de komende jaren in Beringen meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd. “Onze polypropyleenfabriek PP2 behoort dan tot de top van de wereld”, zegt bedrijfsleider Stefan Caluwé.


Een deel van de productie bij Borealis Antwerpen komt via een ondergrondse pijplijn terecht bij de vestiging in Beringen, waar de verwerking gebeurt tot polypropyleen korrels. De capaciteit hiervan wordt fors opgedreven als de investeringsplannen groen licht krijgen. Meer specifiek zal één van de twee fabrieken, de zogenaamde PP2, verdubbelen in capaciteit. “PP2 werd gebouwd in 1989 en is inmiddels 30 jaar oud”, legt Stefan Caluwé uit. “De investeringen hebben niet alleen tot doel de capaciteit te verhogen van 250.000 ton naar 500.000 ton per jaar, maar ook om de fabriek te moderniseren. Bovendien maakt de ombouw het mogelijk om energiezuiniger te produceren en om meer gespecialiseerde producten te maken.”

Stefan Caluwé hoopt tegen het midden van 2022 de nieuwe fabriek in gebruik te nemen. Er zouden 10 tot 20 nieuwe jobs mee gemoeid zijn. Tot slot nog een leuke wetenswaardigheid: de nieuwe verbrandingsoven voor huishoudelijk afval die in Beringen wordt gebouwd, zal straks zorgen voor 75% van de energie die Borealis Beringen nodig heeft.

Bron: Made in Limburg

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN