Beringenaren trokken naar klimaatbetoging

Veel volk zondag weer op de klimaatbetoging, de treinen vanuit Beringen zaten dan ook goed vol. De massale opkomst is dan weer tot grote vreugde van Groen. Ook de Beringse afdeling van Groen trok zondag naar onze hoofdstad.
"Wanneer 35.000 jongeren op straat komen tegen het gevoerde klimaatbeleid en de minister zegt dat ze zich gesterkt voelt in haar beleid, dan is dat een teken dat de boodschap niet duidelijk overkomt. Daarom vind ik het belangrijk om naar Brussel te komen, het signaal moet blijkbaar nog duidelijker en krachtiger zijn. Dat lijkt nu te lukken: meer dan 70.000 mensen waren aanwezig. Het is de grootste klimaatbetoging ooit in België en dat amper 2 maanden nadat het vorige record gebroken werd. Het is heel fijn om te zien dat meer en meer mensen zich bewust zijn van de klimaatproblematiek en daarvoor ook hun stem durven laten horen. De beweging groeit duidelijk en de roep naar een ambitieuzer klimaatbeleid wordt groter. Laat ons hopen dat deze klimaatbetoging geen eindpunt was maar wel de start van een meer doorgedreven beleid", zegt Kobe Snyers van Groen Beringen.
Ook college gemeenteraadslid Meral Özcan trok naar Brussel. "Ik wil een gezonde erfenis aan onze kinderen achterlaten, een gezonde planeet. Er is geen planeet B. Het wordt hoogtijd dat er werk wordt gemaakt van een duurzaam klimaatbeleid. Ik ben verheugd over de opkomst van klimaatspijbelaars want die waren overtallig aanwezig en in het bijzonder gezinnen met jonge kinderen. Klimaat is geen verhaal van rechts of links. Het is een verhaal van en voor iedereen", zegt Meral. Niet alleen Groen Beringen was zondag in Brussel. Ook veel andere Beringenaren zaten op één van de vele bomvolle treinen richting Brussel.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN