OCMW Beringen zet samenwerking met Rap Op Stap verder


OCMW Beringen werkt al enkele jaren samen met de lokale antenne Rap op Stap van Horizont vzw met als doel kansarmen te betrekken in het sociaal leven en sociaal te activeren. Het doel van deze samenwerking is de kansarmen te laten deelnemen aan toeristische, culturele en sportieve vrijetijdsactiviteiten. 
Het OCMW van Beringen streeft er naar om zoveel mogelijk kansarme inwoners van Beringen te laten genieten van zinvolle betaalbare vrijetijdsactiviteiten. In de actualiteit is deze week via de Pano-reportage van voorbije woensdag nog maar eens pijnlijk duidelijk geworden hoe belangrijk dit aspect is voor gezinnen in armoede. Samen willen we kansarmen betrekken in het sociaal leven en sociaal activeren, door ze te laten deelnemen aan toeristische, culturele en sportieve vrijetijdsactiviteiten. - Hilal Yalcin, OCMW-voorzitter van Beringen. 
Sinds 2016 werkt het OCMW samen met Horizont vzw waarbij de lokale antenne Rap op Stap aanwezig is in Beringen. 228 personen hebben het eerste jaar deelgenomen aan dit project. In 2017 was het aantal al opgetrokken tot 374 ouders en kinderen. Dit jaar is de kaap van 500 bereikt. De OCMW-raad heeft op 11 september unaniem de verlenging van dit project tot augustus 2019 goedgekeurd.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN