Be-Mine


De Beringse mijnsite be-MINE is het toeristisch knooppunt en de uitvalsbasis voor de mijnstreek. Nergens anders is het mijnerfgoed zo goed bewaard gebleven. Nergens anders is de mix tussen erfgoed, cultuur, natuur, sport, recreatie en toerisme zo een groot succes.

Mijngebouwen, schachtbokken en terrils typeren de site. Een uniek decor. De ene mijnterril is een wandelgebied, de andere een avonturenberg met een uitdagend speellandschap en mountainbikeparcours op de flank. De mijngebouwen huizen het mooiste erfgoedpad en een interactief mijnmuseum. Je maakt er kennis met het werk boven en onder de grond. In de oude elektriciteitscentrale heeft Alpamayo zich gevestigd, één van de grootste en modernste klimcentra van het land. Op be-MINE Boulevard kan je funshoppen en in Sportoase be-MINE kan je terecht voor een portie waterpret.

De meest verrassende attracties op be-MINE is ongetwijfeld TODI , het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa, waar bezoekers in optimale en veilige omstandigheden kunnen genieten van de wondere onderwaterwereld. Je duikt er tussen kleurrijke en tropische zoetwatervissen en realistische decorelementen.

Op be-MINE is ook het Toeristisch Onthaal. Hier start je bezoek. De belevingsruimte is een eerste kennismaking met het mijnverleden. In de shop staan gadgets en streekproducten uitgestald en staan enthousiaste medewerkers voor je klaar. Alle dagen open wegens vakantie!

Wat kan je beleven op Be-Mine? 


Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Beringen en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN